Oferta
Propozycje Menu
Przystawka
Pasztet po polsku z chrzanem, musem z wędzonych śliwek i ogórkiem kiszonym z tłuczonym pieprzem
lub
Paté z gęsiej wątroby z czarną truflą, galaretką z czerwonego wina i chrupiącą bagietką
lub
Plastry pieczonej wołowiny z sosem chimichurri, parmezanem i kaparami
lub
Bruschetta z pomidorami malinowymi, mozzarellą, bazyliowym pesto i oliwkowym aioli
Zupa
Domowy rosół z ręcznie robionym makaronem, mięsem i warzywami z lubczykiem
lub
Gazpacho pomidorowe z warzywamiw oliwie i chrupiącym pieczywem
lub
Krem z białych warzyw z żółtkiem, chrupiącym boczkiem i grzankami z majerankiem
Danie główne
Udko kaczki na smażonej fasoli z czosnkiem, tymiankiem, marchewką i fasolą szparagową w ciemnym sosie
lub
Polędwica wieprzowa na ziemniaczanym purée z borowikami szpinakiem i cząstkami buraka w palonym maśle z rozmarynem
lub
Pieczony filet z łososia z oliwkami i pomidorami na czarnej soczewicy z zielonym groszkiem bazylią i cytryną
lub
Ravioli ze szparagami, domową ricottą w oliwie z orzechami i zestami cytryny z szałwią
Deser
Fondant czekoladowy z owocami w czerwonym winie i lodami rzemieślniczymi
lub
Pieczona tarta cytrynowa z lodami bezowymi
lub
Mrożony mus chałwowy z sosem z gorzkiej czekolady i brandy
Napoje
Kawa, herbata, woda mineralna, soki (dwa rodzaje)
Bufet Zimny
Deska serów, wybór pieczonych mięs i wędlin: schab, rostbef i karczek pieczony,
Wędliny Lisieckie: kiełbasa lisiecka, krakowska podsuszana, boczek pieczony.
Sałatki: mieszanka sałat z grillowanym kurczakiem, grzankami i sosem kaparowym; sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami
Śledzie w przyprawach korzennych
Sosy zimne: sos musztardowy, sos chimichuri
Pieczywo pieczone w dworze, masło, oliwa
Danie gorące:
Kociołek na bufecie Boeuf Strogonow lub Żurek z jajkiem lub Zupa gulaszowa
Organizacja Przyjęcia:
Opcja I
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
Napoje : kawa, herbata , woda mineralna , dwa rodzaje soku owocowego
Opcja II
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Bufet zimny
- Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego
Opcja III
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Ciasta
- Bufet zimny
- Danie ciepłe w kociołku na bufecie
- Napoje: kawa, herbata, woda mineralna, dwa rodzaje soku owocowego
W cenie każdej opcji nakrycia klasyczne białe, świece , kieliszki , obsługa kelnerska , sala (miejsce) dostępna do godziny 21:00
Menu
Przystawka
Pasztet z konfiturą z suszonych śliwek i czerwonej cebuli
lub
Śledź bałtycki marynowany w occie na sałatce z ogórka małosolnego z ziemniakami i koperkiem
Zupa
Rosół z kury z ręcznie robionym makaronem lubczykiem i warzywami
lub
Chłodnik z botwinki z ogórkiem, ziołami i jajkiem zielononóżki
Danie główne
Pieczone udko z kaczki na młodej zasmażanej kapuście z zapiekanką ziemniaczaną
lub
Filet z łososia w sosie z suszonych pomidorów ze szpinakowymi kluseczkami i groszkiem z miętą
Deser
Truskawkowe tiramisu z musem z gorzkiej czekolady
lub
Pokruszone bezy z kremem mascarpone i świeżymi owocami z miętą
Menu Dziecięce / opcjonalnie
Zupa
Rosół z kury z ręcznie robionym makaronem
Danie główne
Panierowany filet z kurczaka z frytkami surówką z marchewki
Deser
Jak w menu dla dorosłych
Cena: -20% od wybranej opcji cenowej organizacji przyjęcia
Bufet Zimny
- Półmisek wędlin i mięs pieczonych
- Śledź w oleju z tłuczonym pieprzem, cebulą i ziołami
- Sałatka ziemniaczana z kwaśną śmietaną, rzodkiewką , szczypiorkiem i kremem chrzanowym
- Lekka sałatka z kuskusem z warzywami i serem feta
- Marynowane oliwki i suszone pomidory w oliwie z czosnkiem
- Sos tatarski
- Sos musztardowo-miodowy
Gorące danie w kociołku lub serwowane
Gulasz wieprzowy z warzywami
Organizacja Przyjęcia
Opcja I
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Bufet zimny
- Napoje do obiadu: kawa, herbata, woda mineralna, sok owocowy (dwa rodzaje)
- Zabawy z animatorem
Opcja II
- Przystawka, zupa, danie główne, deser
- Bufet zimny
- Gorący posiłek (danie jednogarnkowe)
- Napoje do obiadu: kawa, herbata, woda mineralna, sok owocowy (dwa rodzaje)
- Zabawy z animatorem
W cenie każdej opcji nakrycia klasyczne białe, świece , kieliszki , obsługa kelnerska , sala (miejsce) dostępna do godziny 19:00