"Weekend 12 - 14 lipca - Festiwal Polskich Win - Piknik Slow Food"
12 lipca (piątek) 2019, godz. 20:00
Noc Wina "Polska kuchnia i polskie wina"
W czasie tego szczególnego wieczoru spróbujemy pokazać państwu całą bogatą tradycję polskiej kuchni.
Gospodarzem spotkania będzie Paweł Gąsiorek współwłaściciel Dworu Sieraków, a gotować będzie szef kuchni Janusz Fic ze swoją ekipą.
Menu i Wina
Aperitif
Winnica Wieliczka Ros
Pierwsza przystawka
Mus ze szczupaka na sałatce warzywnej z orzechami i ziołową oliwą
Winnica Turnau Solaris
Druga przystawka
Kaszanka z wiśniami i chrzanem
Winnica Turnau Riesling
Danie główne
Polędwica wieprzowa w sosie z młodych borowików z gołąbkiem z liści winogron z kaszą jęczmienną
Winnica Turnau Rondo Regent
Deser
Owoce leśne pod kruszonką z lodami z kwaśnej śmietany
Winnica Turnau Johanniter
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 169 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 189 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)