21 czerwca 2019 roku
Noc Wina "Południe Włoch - Apulia" czyli komentowana kolacja z degustacją win.
Południe Włoch – Kulinarne migawki z podróży Szefa Kuchni do Włoch. Kolację poprowadzi i o wszystkim opowiadać będzie Paweł Gąsiorek, współwłaściciel Dworu Sieraków oraz Szef Kuchni Janusz Fic.
KUP TERAZ
Menu i Wina
Aperitif
Cielo e Terra Prosecco Casa Defra, DOC Prosecco, Veneto, Włochy
Pierwsza Przystawka
Gotowana ośmiornica na kremie ziemniaczanym z oliwkami
Farnese Group Lava Beneventano Falanghina, IGT Beneventano Falanghina, Apulia, Włochy
Druga Przystawka
Ravioli z królikiem, ricottą i sosem z białego wina, rozmarynu i palonego masła
Farnese Group Bacaro Nero d'Avola, IGT Terre Siciliane, Sycylia, Włochy
Danie główne
Plastry szynki z prosciutto, suszonymi pomidorami i szparagami w risotto
Farnese Group Bacaro Syrah, IGT Terre Siciliane, Sycylia, Włochy
Deser
Pomarańczowy krem caramel z pomarańczami
Szczegóły
Noc Wina "Południe Włoch - Sycylia" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win.
Formuła wieczoru: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole a wieczór prowadzić będzie Paweł Gąsiorek redaktor magazynu "Czas Wina" i współwłaściciel Dworu Sieraków.
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
KUP TERAZ
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)