20 czerwca 2019 roku, godz. 20:00
Noc Wina "Południe Włoch - Sycylia" czyli komentowana kolacja z degustacją win.
Południe Włoch – Kulinarne migawki z podróży Szefa Kuchni do Włoch. Kolację poprowadzi i o wszystkim opowiadać będzie Paweł Gąsiorek, współwłaściciel Dworu Sieraków oraz Szef Kuchni Janusz Fic.
Menu i Wina
Aperitif
Cielo e Terra 1754 Premium Cuvee Collection Prosecco Oro Brut Spumante DOC, Włochy
Pierwsza Przystawka
Plastry rostbefu wołowego z sosem migdałowym
Farnese Group Messapi Negroamaro, IGP Puglia, Włochy
Druga Przystawka
Tagliatelle z sepią, mulami, czosnkiem i natką pietruszki
Farnese Group Lama di Pietra Chardonnay, IGP Puglia, Włochy
Danie główne
Panczetta z musztardą z jabłek, ziemniaczanym purée i karczochami
Cantine Menhir Primitivo di Manduria, DOC Primitivo di Manduria, Włochy
Deser
Zabaglione z prossecco na lodach z truskawkami
Szczegóły
Noc Wina "Południe Włoch - Sycylia" to tematyczna kolacja połączona z degustacją win.
Formuła wieczoru: Goście siedzą przy jednym, wspólnym stole a wieczór prowadzić będzie Paweł Gąsiorek redaktor magazynu "Czas Wina" i współwłaściciel Dworu Sieraków.
Rezerwacja
Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)