3 listopada (sobota) 2018, godz. 20:00
Gospodarzem wieczoru będzie Paweł Gąsiorek współwłaściciel Dworu Sieraków, a o winach opowiadać będą pan Lech Małysz - Polak z Zaolzia wielki znawca win morawskich i Indrich Kadrnka właściciel butikowej winiarni Kadrnka, z Moraw.
Tradycja produkowania win na Morawach sięga czasów rzymskich. Dzisiaj po okresie komunizmu, wina morawskie zaczęły zdobywać największe wyróżnienia na światowych konkursach win. Indrich Kardnka produkuje swoje wina w małej rodzinnej winiarni położonej blisko Mikulova. Jego wina są bardzo aromatyczne i esencjonalne.
Kuchnia morawska zaskakuje czasami swoją oryginalnością, a jednym z takich dań są bycze jądra, które ugotuje dla nas Janusz Fic - szef kuchni Dworu Sieraków.
Menu i Wina
Podczas kolacji podane zostaną wybrane wina morawskie z winnic Kadrnka - Mlýnek
Pierwsza przystawka
Bycze jądra panierowane i smażone z musem z brokułów
lub
Pstrąg wędzony na zimno z sosem z białego wina i chrzanu
Zupa
Krem z pieczonego czosnku z chipsem z dojrzewającego schabu
Danie główne
Gulasz z dziczyzny podany z knedlikiem, burakami i pieczonym pasternakiem
Deser
Strudel jabłkowo gruszkowy z lodami z orzechów laskowych i sosem waniliowy
Rezerwacja
Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl
Koszt
Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.
Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.
*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)
Rozliczenie punktami klubowymi
Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl