13 grudnia (piątek) 2019, godz. 20:00   

Zapraszamy na Noc Wina, będzie to "Kolacja z gościem specjalnym Klubu Domu Wina. Kolacja w paryskim stylu".

Kuchnia francuska jest delikatna, lekka, wysublimowana i fantazyjna. Wielu uważa, że jest najlepsza na świecie... W kulinarną podróż po Paryżu zabierze nas szef kuchni Dworu Sieraków Janusz Fic, natomiast o francuskich winach specjalnie dobranych na tą okazję opowie Paweł Gąsiorek współwłaściciel i head sommelier Dworu Sieraków.

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif

Orchidees Maisons de Vin De Neuville Crémant de Loire Blanc Brut, AOC Crémant de Loire, Dolina Loary, Francja

Przystawka

Ostrygi zapiekane z pikantnym serem

Château Gassier Le Pas du Moine Rose, AOC Côtes de Provence Sainte-Victoire, Prowansja, Francja

Pierwsze danie

Zupa cebulowa zapiekana z grzankami i serem gruyere

Château Lamothe-Vincent Heritage Blanc, AOC Bordeaux, Francja

Danie główne

Plastry pieczonej polędwicy wołowej w sosie bearbeńskim z ziemniaczanym purée

Alain Jaume&Fils „Vieux Terron”, AOC Châteauneuf-du-Pape, Dolina Rodanu, Francja

Deser

Gruszkowa tarta tatin

Plaimont Collection Plaimont Pacherenc du Vic-Bilh, AOC Pacherenc du Vic-Bilh, Francja

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina „Kolacja w paryskim stylu"
Powered by JS Network Solutions