4 października (piątek) 2019, godz. 19:00

Noc Wina "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości" Kolację poprowadzi Wojciech Giebuta redaktor magazynu "Czas Wina"

Najbardziej charakterystyczną cechą nowozelandzkiej kuchni jest nieskazitelna świeżość produktów spożywczych oraz niezwykłe łączenie rozmaitych smaków, będących odbiciem kulturowej różnorodności kraju. Wina z Winnicy Saint Claire Estate Wines, Marlborough to nowozelandzka czołówka, co roku obsypywane są nagrodami na wszystkich światowych konkursach. O zamiłowaniu do intensywnych smaków, chęci kosztowania wszystkiego, co nowe i pociągające oraz łączeniu poszczególnych elementów w całość opowie Państwu Wojciech Giebuta, redaktor magazynu Czas Wina.

KUP BILET

Menu i Wina

Aperitif
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Saint Clair Estate Wines, Marlborough, Nowa Zelandia

Pierwsza przystawka
Małże nowozelandzkie zapiekane z kolendrą i podane z salsą z egzotycznych owoców
Milton Park Chardonnay, Thorn-Clarke Wines, Barossa Valey, Australia

Druga przystawka
Pikantny krem z batatów z imbirem
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Pioneer Block Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia

Danie główne
Polędwica wołowa z fasolką szparagową i Yorkshire pudding
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir, Marlborough, Nowa Zelandia
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valey, Australia

Deser
Krucha beza z kiwi podana a’la Pavlova
Kawa, herbata

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc Wina wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 150 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 179 zł/os. KUP BILET

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

 

Noc Wina "Kuchnia z końca świata. Kiwi i inne osobliwości" | Tematyczna kolacja z degustacją win
Powered by JS Network Solutions