1 lutego (piątek) 2019, godz. 20:00

Podczas tego wieczoru poznamy poznamy historię oraz spróbujemy win ze słynnej odmiany Cabernet Sauvignon oraz jej przodków czyli Cabernet Franc i Sauvignon Blanc. Do win dobrane będą potrawy inspirowane kuchnią regionów Bordeaux i Doliny Loary.

Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina , manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

 

Menu i Wina

Aperitif

Rosé d’Anjou Les Roseraires, Loire Valley, Francja

 

Pierwsza przystawka

Pastrami z marynowaną pieczoną papryką

Belchapel Sauvignon Blanc Côtes De Gascogne, Francja

 

Druga przystawka

Tarta z sosem z sera pleśniowego z palonym bakłażanem i maślaną kruszonką

Fantasia Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentyna

Winnica Turnau Cabernet, Zachodniopomorskie, Polska

 

Danie główne

Polędwica Wellington z borowikami, rozmarynem, pietruszką smażoną w maśle i sosem cabernet

Château Lamothe-Vincent Intense Rouge, AOC Bordeaux, Francja

Bagueri Cabernet Sauvignon, Goriška Brda, Słowenia 

 

Deser

Pudding z wędzonymi śliwkami i kremem waniliowym

kawa, herbata

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Noc z Winem wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 140 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1400 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Noc z Winem | "Między nami cabernetami - wybór francuskich win z najsłynniejszej odmiany świata"
Powered by JS Network Solutions