5 stycznia (sobota) 2018, godz. 20:00

Podczas tego wieczoru spróbujemy przypomnieć sobie co jedli, pili i o czym rozmawiali goście Lucjana Rydla i Jadwigi Mikołajczykówny, które miało miejsce w podkrakowskich Bronowicach, a do historii przeszło dzięki dramatowi Stanisława Wyspiańskiego.

Spotkanie poprowadzi Wojciech Giebuta, dziennikarz winiarski magazynu Czas Wina, manager w firmie Wine Service, organizującej wyjazdy enoturystyczne na cały świat.

 

Menu i Wina

 

Pierwsza przystawka

Krakowski obwarzanki z olejem rydzowym

Huba Szeremley Riesling Selection, Badacsony, Węgry

 

Druga przystawka

Wybór wędlin domowej roboty oraz wędlin z Liszek z domowymi musztardami owocowymi i chlebem prądnickim

Thummerer Egri Cuvée Bertram, Eger, Węgry

Thummerer Egri Bikavér, Eger, Wegry

 

Zupa

Zupa kminkowa z grzanką z oscypkiem

 

Danie główne

Gęś po krakowsku pieczona w całości, podana z kaszą krakowską i kapustą

Thummerer Egri Bikavér Reserve, Eger, Węgry

 

Deser

Kołacz z serem i wiśniową konfiturą

Tokaj Szamorodny Sweet Hattyus, Tokaj, Węgry

 

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 130 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 169 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1300 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winna Sobota | "Jak się żenić, to się żenić" czyli bronowickie Wesele w Dworze Sieraków
Powered by JS Network Solutions