27 stycznia 2018, godz. 20:00

Zapraszamy na kolację w trakcie której francuskiemu menu towarzyszyć będą wina z Bordeaux.

Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina, współwłaściciel Dworu Sieraków

Przed kolacją odbędzie się Master Class, w trakcie którego poznać będzie można jedne z najlepszych koniaków Francji (szczegóły: Master Class Cognac ABK6 | Single Estate)
 

Menu i Wina

Aperitif

Plaimont Producteurs Colombelle L'Original, IGP Côtes de Gascogne, Francja

Amuse Bouche

Foie gras na grzance

Château  Petit Védrines Sauternes, AOC Sauternes Grand Cru, Bordeaux, Francja

Przystawka

Sola w śmietanowo porowym sosie z krewetką i palonym masłem

Château Lamothe-Vincent Heritage Blanc, AOC Bordeaux, Francja

Zupa

Francuska zupa cebulowa

Danie główne

Goleń wołowa wolno gotowana w czerwonym winie na ziemniaczanym purée z tymiankiem i faszerowaną cebulą

Château de la Cour Saint-Émilion, AOC Saint-Émilion, Bordeaux, Francja

Deser

Mus pomarańczowy z sercem z ciemnej czekolady i likieru miodowo koniakowego

ABK6 Honey Cognac Liqueur, Francja

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na Winną Sobotę wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 1200 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winna Sobota French Dinner | Kolacja francuska
Powered by JS Network Solutions