25 listopada 2017, godz. 19:00

Prowadzenie: Paweł Gąsiorek redaktor magazynu Czas Wina

Winne piątki i Winne soboty to tematyczne kolacje połączone z degustacją win wybranych przez redaktorów magazynu "Czas Wina"

To będzie zupełnie wyjątkowa winna sobota w Dworze Sieraków. Popołudnie i wieczór poświęcimy jednemu z najciekawszych win świata – Porto, którego historia sięga połowy XVIII wieku i jest nierozłącznie związana z historią Imperium Brytyjskiego. Będąc portugalskim winem pozostaje jednym z symboli stylu życia angielskich wyższych sfer.

O godzinie 19:00 rozpocznie się niezwykła kolacja, ze specjalnie dobranym menu, któremu towarzyszyć będą stare porto podawane na przemian z bardzo świeżymi winami musującymi cava i prosecco. 

Wieczór poprowadzi Paweł Gąsiorek, współwłaściciel Dworu Sieraków i jego główny sommelier. Paweł od ponad dziesięciu lat, kilka razy w roku odwiedza Portugalię i obserwuje tamtejsze klimaty i zachodzące zmiany.

Przed kolacją o godzinie 17:00 zapraszamy na Master Class "Degustacja pionowa rocznikowych porto" (szczegóły: Master Class | Degustacja pionowa rocznikowych Porto

 

Kolacja

Początek o godzinie 19.00

Aperitif
Prosecco, DOC Prosecco, Veneto, Włochy

Pierwsza przystawka
Oliwki marynowane w ziołach i kark wieprzowy
Cava Palau Brut, DO Cava, Katalonia, Hiszpania

Druga przystawka
Filet z kaczki z sosem czekoladowo imbirowym
Fonseca Tawny Port 10 Years Old, DOC Porto, Portugalia

Danie główne
Paella z owocami morza
Cava Mont Marçal Gran Cuvée Brut Reserva, DO Cava, Katalonia, Hiszpania

Wybór serów pleśniowych
Fonseca Guimaraens Vintage Port 2000, DOC Porto, Portugalia

Deser
Fondant czekoladowy z frużeliną z owoców leśnych i waniliową bitą śmietaną

 

Rezerwacja

Zgłoszenie na kolację wymaga wcześniejszej rezerwacji. Rezerwacji dokonać można dzwoniąc pod numer (+48) 600 226 150 lub (+48) 669 201 203 lub (+48) 12 312 24 23 lub też pisząc na adres recepcja@dworsierakow.pl

Koszt

Koszt kolacji dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą wynosi 120 zł/os.

Koszt kolacji dla pozostałych gości wynosi 159 zł/os.

Cena kolacji wraz z degustacją to 350 zł/os. dla członków Klubu Domu Wina, gości hotelowych oraz prenumeratorów magazynu "Czas Wina" wraz z jedną osobą towarzyszącą

Cena kolacji wraz z degustacją to 480 zł/os. dla pozostałych gości

*W korzystnej cenie oferujemy nocleg w pokojach naszego czterogwiazdkowego hotelu (280 zł nocleg w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem)

Rozliczenie punktami klubowymi

Punkty klubowe. Za spotkanie rozliczyć się można także punktami klubowymi - licząc 120 punktów za osobę. Zgłosić swój udział można dzwoniąc pod numer (+48) 722 100 224 lub pisząc na adres e-mail rezerwacje@wineservice.pl

Winna Sobota | Kolacja z kuchnią inspirowaną Porto
Powered by JS Network Solutions